Ny innendørshall i Trondheim

Lørdag 10. januar kollapset plasthallen til Rosenborg to ganger grunnet snømengder. Kun få dager senere har det blitt enighet mellom klubben og forsikringsselskapet, og en ny halloppføring vil komme ut for anbud.

Skadeomfanget av kollapsen avregnes til mellom 15 og 20 millioner kroner. Til gjengjeld kan både garderobeanlegget og kunstgressmatten bevares, ettersom dette kun fikk mindre skader da hallen raste sammen.


Sponsorene som var med da hallen ble reist, er borte. Dette kan resultere i at navnet endres. Ut over det antar styreleder i Rosenborg Eiendom, Klaus Berg, at en ny hall vil stå klar på samme sted som tidligere i løpet av 2009.


Bakgrunnen for raset var store snømengder på hallen sin plastduk. Arbeidere jobbet med seil og mobilkraner for å fjerne snøen fra den delvis oppblåste hallen, men økt vindstyrke flyttet snøen mot midten. Entreprenøren avgjorde til slutt å senke hallen ved å slippe ut den siste luften. Hallen benyttes av en rekke trønderske klubber som nå må finne andre muligheter i vinter.