Fundo går til skifteretten

Felgfabrikken Fundo Wheels i Høyanger legger ned driften, og 350 ansatte mister jobben. Samtidig starter produksjonen opp etter én måneds stopp.

Produksjonen ble lagt ned 12. desember i fjor, men starter nå opp igjen ettersom både Volvo og Audi er avhengig av leveranser fra den norske fabrikken.

Styret i Fundo Wheels har vedtatt å gå til skifteretten, men produksjonen vil starte umiddelbart i regi av konkursboet.

Ifølge bt.no ble det på et informasjonsmøte mandag opplyst at DnB NOR vil sikre økonomi til nødvendig drift i en måned, og at banken også vil sørge for å utbetale desemberlønnen til de ansatte i påvente av utbetaling fra Nav lønnsgaranti. Banken skulle ha forskuttert den forsinkede lønnen i forrige uke, men sa nei til å gi bedriften mer kreditt.

Må ha ny eier
Styrets nestleder Arvid Lillehauge sa på en pressekonferanse mandag ettermiddag at det må mer til enn bare ny kapital for å berge Fundo. Det viktigste er å skaffe en ny, industriell eier. Kommer dette på plass, er Næringsdepartementet og Innovasjon Norge positive til å støtte Fundo, skriver firda.no.

- Det står i dag ingen eiere klare til å ta over, men vi er i samtale med forskjellige, sa Lillehauge.

Krisen rammer
Det er finanskrisen og den kraftige nedgangen i bilsalget som rammer felgfabrikken hardt. Fabrikken produserte aluminiumsfelger for blant andre Volvo, Saab, Audi, VW og BMW.

I desember ble rundt 60 ansatte permittert, og fabrikken stanset produksjonen mens de resterende 240 ansatte fikk en utvidet juleferie.