Ingen krisepakke fra Kleppa

Dette møtet representerer ikke noen lansering av en krisepakke til byggenæringen.

Dette var kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppas budskap etter at hun hadde hatt møte med 13 sentrale private og offentlige aktører i boligsektoren.

- Men jeg sier som statsministeren. Det kan komme nye forslag, var hun rask til å legge til.

Boligministeren påpekte at det var kommet viktige innspill som departementet vil vurdere.

- Mange har fokusert på problemene med mellomfinansiering i lånemarkedet. Flere modeller er blitt lansert på møtet. Vi skjønner at dette kan være et problem i tider som disse. Dette lover jeg å se nærmere på. Men det viktigste blir å få det ordinære bankvesenet til å fungere, sa hun.

Hun opplyste at nettopp mangelen på et velfungerende bankmarked hadde vært et hovedtema på møtet.

- Regjeringen mener den har vært opptatt av dette. Det viktige nå er derfor å få i gang den omfattende bankpakken som ble lansert for en tid tilbake som egentlig ikke begynte å virke før i går, sa hun.

Kleppa opplyste at hun hadde fått mange innspill om Husbanken, og hun lovte at statsbanken skulle være viktig og synlig fremover.

- Jeg lover å følge godt med på rammene til Husbanken, og vi har god dialog med banken. Det er viktig at vi som myndighet følger godt med, fremholdt hun.

Kleppa nevnte startlånet spesielt.

- De fleste kommunene benytter seg av dette lånetilbudet. Men det kan tyde på at flere bør kjenne til at denne låneformen ikke bare kan benyttes til finansiering av nye boliger, men også til refinansiering, avsluttet hun.