Vil ha seks års fengsel for korrupsjonstiltalt

Aktor la mandag ned påstand om seks års ubetinget fengsel for den 45 år gamle hovedtiltalte i korrupsjonssaken i Bærum kommune.

Statsadvokat Lars Erik Alfheim legger til grunn for straffeutmålingen at 45-åringen og tre av hans familiemedlemmer har drevet organisert kriminalitet, skriver Budstikka.no.

Hvis aktor får det som han vil, blir 45-åringens to brødre dømt til fire års ubetinget fengsel, mens en annen slektning kan risikere å måtte sitte to år og seks måneder i fengsel. Tre håndverkere som også er tiltalt i saken, bør ifølge Alfheim dømmes til ubetinget fengsel i tre år, to år og ni måneder og to år og seks måneder.

Overfor en tidligere kommuneansatt la statsadvokaten ned påstand om seks måneder ubetinget fengsel, og fem måneder ubetinget fengsel for en ansatt i Bærum kommune.

Statsadvokaten mener den hovedtiltalte i korrupsjonssaken har påført Bærum kommune tap på 22 millioner kroner, mens han selv har mottatt verdier for 4 millioner kroner.

Saken ble rullet opp i desember 2006, og alle som er tiltalt, skal ha fått utført arbeid privat og latt kommunen betale regningen. Sju har erkjent straffskyld i henhold til siktelsen for grov korrupsjon.

Rettssaken, hvor til sammen ni personer sitter på tiltalebenken, startet 1. september, og er ventet å vare fram til 19. desember.