Milliardunderskudd i Norske Skog

Norske Skog fikk et resultat før skatt på minus 1,113 milliarder kroner i tredje kvartal 2008.

Samme kvartal i fjor var resultatet på 280 millioner kroner i pluss.
Driftsresultatet kom på minus 466 millioner kroner. I samme periode i fjor var driftsresultatet 208 millioner kroner i pluss.

Nylig solgte Norske Skog sin virksomhet i Sør-Korea. Resultatet fra Korea er ikke tatt med i brutto driftsresultat for kvartalet.

- Jeg er tilfreds med at vi har klart å forbedre driftsresultatet selv etter at vi har solgt våre to fabrikker i Korea. Resultatet er i hovedsak positivt påvirket av økte priser på magasinpapir, en fortsatt reduksjon av våre kostnader samt en svakere norsk krone. Jeg vil likevel understreke at lønnsomheten er langt under målsettingen, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Norske Skog peker på at driftsresultatet er bedre enn mange analytikere hadde ventet på forhånd. Resultatet gir ikke et fullstendig bilde, ifølge kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie.

- Det er noen rene regnskapstekniske effekter som verken har kontanteffekt eller påvirker egenkapitalen. Det var en øvelse vi måtte gjennom etter salget av fabrikkene i Korea, sier Bratlie til NTB.

Konsernets viktigste oppgave framover er å forbedre lønnsomheten i driften og redusere selskapets netto gjeld. Salget av fabrikkene i Korea samt enkelte eiendommer har kuttet gjelden med 3,8 milliarder kroner.