BWG kutter en tredjedel

Tross et tilfredsstillende resultat kommer BWG Homes til å ha kuttet staben med en tredjedel på et år.

BWG Homes ASA hadde driftsinntekter på NOK 655 millioner i 3. kvartal 2008. Det er en reduksjon på 6,5 prosent sammenlignet med 3. kvartal 2007. Driftsresultatet (EBIT) for kvartalet ble NOK 71 millioner, en reduksjon på 2,7 prosent. EBITDA marginen ble 12,3 prosent og EBIT marginen ble 10,8 prosent.

- Tross en krevende markedssituasjon har konsernet også i dette kvartalet levert gode resultater og tilfredsstillende marginer, sier konsernsjef Lars Nilsen i BWG Homes. Driften og produksjonseffektiviteten er god både i den norske og den svenske virksomheten. Vi forventer at det vil ta lenger tid enn tidligere antatt å gjenopprette en mer stabil boligetterspørsel, og at det fortsatt vil være et ustabilt og krevende marked i 2009. Vi følger denne situasjonen nøye for best mulig å tilpasse produksjonskapasiteten til markedets utvikling fremover, sier konsernsjef Lars Nilsen i BWG Homes.

For å møte den finansielle uroen og synkende ordrereserve, har konsernet som planlagt igangsatt en rekke tiltak. I løpet av 1. kvartal 2009 vil konsernet ha en bemanning på om lag 920 ansatte. Det er en reduksjon på ca 450 ansatte (33 prosent) i forhold til antall ansatte ved inngangen til 2008.

- Investeringsstopp i infrastruktur og ny eiendom, fokusert salg i prosjekter under utvikling og en generelt fallende pengemarkedsrente og lånerente vil gi effekt inn i 2009, uttaler Lars Nilsen.

Det forventes at boligprodusentene i Norge og Sverige igangsetter betydelig færre nye boliger i 2009 enn i 2008. Det vil føre til at det over tid skapes et oppdemmet boligbehov og en påfølgende økt etterspørsel etter nye boliger.