Nordea senker renta, DnB NOR avventende

Så å si umiddelbart etter at sentralbanksjef Svein Gjedrem kunngjorde at styringsrenta blir satt ned med 0,5 prosentpoeng, fulgte Nordea opp med et tilsvarende kutt.

Samtidig som Nordea setter ned renta for nye og eksisterende lånekunder med 0,5 prosentpoeng, blir innskuddsrenta på sparekonti satt ned tilsvarende. Banken konkluderer med at det er forventninger om at pengemarkedsrenta skal fortsette nedover, noe som vil komme lånekundene til gode.

- Ved å være raske med å følge opp signalene i pengemarkedet, ønsker vi å bidra til at boliglånskundenes rentekostnader går ned, og at terskelen for å kunne komme inn på boligmarkedet blir noe lavere, sier konserndirektør og leder for bankvirksomheten i Norge, Anne Stärk-Johansen.

DnB NOR på gjerdet
Selv om DnB NOR sitter med noen av de samme forventningene til pengemarkedsrenta som Nordea, valgte Norges største bank onsdag å sitte på gjerdet og se an utviklingen.

- Vi kommer ikke med noen nyheter i dag, sier informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen til NTB

- Vi følger utviklingen veldig tett, men er avhengig av å få en bekreftelse på at pengemarkedsrentene stabiliserer seg på et lavere nivå enn i dag. Vi både håper og tror at markedsutviklingen vil gi rom for å sette utlånsrentene, sier hun.

6,7 prosent
For Nordea-kunder vil den nominelle renten være på 6,70 prosent på et boliglån på 2 millioner kroner innenfor 80 prosent av verdigrunnlaget.
Renteendringen skjer med virkning fra 3. november for nye lån, og fra 10. desember for innskudd og lån til eksisterende personkunder.