Vil ikke gi opp Kårstø-rensing

Olje- og energidepartementet (OED) stoler ikke på at gasskraftverket på Kårstø ikke vil komme i drift, og har bedt Gassco vurdere muligheten for fremtidig CO2-håndtering på anlegget.

Gasskraftverket på Kårstø har stått stille i hele år, og miljøvernminister Erik Solheim (SV) sa nylig at det kanskje ikke var nødvendig å rense det siden det ikke er i bruk.

Men OED tør ikke stole på dette.

- Jeg er ikke klar til å si at gasskraftverket på Kårstø ikke kommer til å gå. Dermed kan vi heller ikke bestemme oss for å legge bort CO2-renseprosjektet, sier statssekretær Liv Monica Stubholt i OED til Teknisk Ukeblad.
Anlegget på Kårstø, utenom gasskraftverket, har vært i drift siden 1985, og har utslipp på over en million tonn CO2 årlig.

- Bakgrunnen for at vi har bedt Gassco gjøre en utredning rundt dette, er at man skal kunne tenke gjennom hvilke alternativer som finnes for å få på plass CO2-rensing, sier Stubholt.

Bellona-leder Frederic Hauge roser departementet for initiativet. Han mener prosesseringsanlegget på Kårstø er så gammelt at det må oppgraderes uansett.