Flere svensker mister hus og hjem

Stadig flere svensker mister hus og hjem på grunn av økonomiske problemer. Antall boliger som er beslaglagt og kan bli solgt på tvangsauksjon, er hittil i år kommet opp i 807 - mot 475 i hele fjor.

 

Og boligen er det absolutt siste pantefuten tar beslag i, skrev nettstedet dinapengar.se torsdag. Dessuten må summen av ubetalte renter og avdrag ha kommet opp i virkelig betydelige beløp, fastslår myndighetenes talsmann Åke Lundholm.

- Vi er bekymret for at svenskene kan være dårlig rustet til å klare eventuelle kriser i privatøkonomien. Det gjelder spesielt hvis ting blir litt dyrere enn nå, og enda mer hvis folk skulle miste jobben, sier Lundholm.

- I så fall må man sørge for orden i og oversikt over økonomien. Hvis man ikke greier å betale regningene i slutten av måneden, kan tilværelsen raskt komme fullstendig ut av kontroll, tilføyer han.

Lundholm mener at veksten i antall boligbeslag ikke skyldes den internasjonale finanskrisen. Økningen skyldes trolig snarere en lovendring som trådte i kraft ved forrige årsskifte, og som gjør det enklere å foreta slike beslag.