Solhjell vil ha mer skole for skoletrøtt ungdom

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) vil ikke lovfeste lærlingplass til skoletrøtt ungdom. I stedet vil han plassere dem på skolebenken i to ekstra år.

 

I en innstilling fra et regjeringsoppnevnt utvalg heter det at elever som ikke får lærlingplass, bør få rett til to år ekstra på skolebenken, fremfor ett år som de har i dag. Ifølge utvalget vil dette minske strykprosenten. Solhjell mottok mandag innstillingen fra utvalget, og han er positiv til forslaget, skriver Dagsavisen.

- Det ideelle ville selvsagt vært om alle fikk lærlingplasser. Når vi ser at virkeligheten er slik at et sånt tilbud blir vanskelig å få til, vil vi heller sikre disse elevene ved at de får muligheten til to år til på skolebenken. Disse to årene vil vi i større grad skal være praktisk rettet, sier Solhjell.

Regjeringen skal om kort tid vurdere forslaget. Solhjell vil ikke tallfeste et mål fra regjeringen på hvor mange som skal gjennomføre videregående utdanning. Men han sier at det er stort frafall særlig på yrkesfag, og at det derfor er nødvendig å gjøre noe med saken.