- Nå trenger vi ingen renteøkning

Den amerikanske kredittkrisen har skapt en svært uoversiktlig situasjon: - Nå trenger vi ingen renteøkning fra Norges Bank, sier NHO-direktør Petter H. Brubakk.

 

- Den amerikanske kredittkrisen har skapt en situasjon der ingen lenger har full oversikt. Det som nå er viktig er at bl.a. Norges Bank og Finansdepartementet bidrar med forutsigbare og gode rammebetingelser for norske bedrifter, sier næringspolitisk direktør i NHO, Petter H. Brubakk.

- Norges Bank bør dermed ikke sette opp renten på neste møte 24. september eller på rentemøtet i oktober. Dette er særlig viktig i en periode hvor andre sentralbanker enten holder renten stabil, eller setter den ned. Det er ikke inflasjonen som er hovedproblemet nå, men bekymringer for at kredittilgangen til bedriftene kan bli begrenset av mer utsatte finansinsititusjoner.

- Den langsiktige verdiskapingen her i landet er fortsatt viktigst, understreker Brubakk. - Det betyr at statsbudsjettet 7. oktober må sørge for at norsk forskning og utvikling, sammen med samferdsel, får bedre rammer og at skattene og avgiftene er næringsvennlige.