Sparte tid

Melbyes Multikanaler reduserte prosjekttiden på Flesland. 

Bergen Lufthavn, Flesland har oppgradert og lagt om all kabling og markeringslys på flyplassen. Arbeidet måtte gjøres hurtig og effektivt om natten mens flyene var på bakken. Multikanalene fra Melbye Skandinavia gjorde det mulig å legge opptil 300 meter per natt.

Klar til bruk – med en gang
Multikanalene legges rett i grøften og fylles igjen, i motsetning til tradisjonelle løsninger hvor betongen har lang herdetid. Dette var helt essensielt for oppgraderingen på Flesland da entreprenøren kun hadde 5 timer per natt til rådighet.

Kanalene har den egenskap at de kan brukes med en gang. De klipses sammen, legges i bakken, massen tilbakefylles og anlegget er klart til bruk.

Fornøyd entreprenør
Bergen Lufthavn, Flesland valgte å bruke Melbyes 9-løps kanaler med 9 separate kammer å legge kablene i. Entreprenøren Vassbakk & Stol er fornøyd med erfaringen av produktet da det er et lett håndterlig produkt.

Anleggsleder Terje Saltnes sier at de har hatt betydelig besparelse i tid og derved også kostnadsmessig med valg av multikanalene. Prosjektet gikk dessuten helt etter planen, det var ingen forsinkelser på leveranser på noe tidspunkt som var svært viktig da det var få timer til rådighet per døgn for installasjon.

Komplisert prosjekt
Totalt ble det lagt 5000 meter kanaler. Grøftetraseen langs hovedrullebanen på 3 km ble gjort unna på 6 uker på natterstid. På det mest effektive klarte man på en 5-timers arbeidsøkt å legge opptil 300 meter.