Produktdokumentasjon en felles utfordring

I samarbeid med Statens bygningstekniske etat, SINTEF Byggforsk, Forum for produktdokumentasjon og Norsk Byggtjeneste inviterer Skanska til informasjonsmøte om prosjektet PRODOK.

Prosjektet har som mål å øke kunnskapen og kvaliteten av produktdokumentasjon i alle ledd av byggenæringen.

Prosjektet "Økt kompetanse om krav til produktdokumentasjon på byggevarer" (PRODOK) ble initiert av Skanska på bakgrunn av et internt utredningsarbeid med temaet "hvordan løses dagens utfordringer til produktdokumentasjon".

I møter med Statens bygningstekniske etat og SINTEF Byggforsk våren 2008 ble det besluttet å gjennomføre et forprosjekt for å illustrere behov og utfordringer samt utar-beide forslag til en løsningsmodell som kan dekke et behov hos hele bygge¬næringen. Videre var det ønske om å utrede forhold rundt en mulig prosjekt¬organisasjon, deltagere, finansiering samt utarbeide et utkast til en prosjektbeskrivelse for et hoved-prosjekt. Dette utviklet seg til et samarbeidsprosjekt mellom SINTEF Byggforsk, Statens bygningstekniske etat, Norsk Byggtjeneste og Skanska Norge, og ble gjennomført i perioden april-juni 2008.

Forprosjektet presenterer en løsningsmodell for å øke kunnskapen om produkt¬doku-men¬tasjon i byggenæringen. Det er et ønske om at kompetansen som i dag ligger hos ulike kontroll- og sertifiseringsorganer og Standard Norge blir organisert og gjort tilgjengelig via internett for alle; produsenter, importører og brukere av byggevarer i bransjen. På den måten kan produsenter, leverandører og importører å holde seg oppdatert på internasjonale og nasjonale krav for de ulike byggproduktene og deres bruksområder - i tillegg til brukere å etterspørre og kontrollere produktdokumentasjonens kvalitet opp mot myndighetskrav og tekniske krav til det aktuelle byggverk.

Det overordnede mål for prosjektet er å øke den generelle kompetansen i byggenæringen om krav til produktdokumentasjon, i tillegg til å fremme at kravene blir spesifisert på byggevarenivå og gjort tilgjengelig for hele byggenæringen. Dette vil resultere i reduksjon av byggefeil, øke kvaliteten og standardiseringen i byggeprosessen samt bidra til gode, trygge og miljø- og helsevennlige byggverk.

Målene skal oppnås ved å gjøre informasjon om aktuelle og relevante krav til produktdokumentasjon for byggevarer lett tilgjengelig for alle i byggenæringen for eksempel representert ved en database på Internett.

I den anledning inviteres aktører i norsk byggenæring til et bransjemøte onsdag 3. september kl 13-16 hos Skanska Norge i Drammensveien 60, 0271 Oslo.
Formålet med møtet er å få etablert et prosjekt finansiert av aktørene som skal heve kompetansen på produktdokumentasjon i alle ledd av byggenæringen.

For alle som ønsker økt kompetanse hva angår produktdokumentasjon, vil dette være et viktig møte.

Påmelding til Pia Kruse, Skanska Norge, e-post pia.kruse@skanska.no innen 29. august.