- Bodde i Hagas stabbur i 1998

Åslaug Haga skal ha leid ut stabburet sitt som hybelleilighet til en ukependler fra 1998 til 2000. Statsminister Jens Stoltenberg sier at Haga vil rydde opp.

Kjell Marvin Flattum sier til VG han bodde i stabburet fra mandag til fredag i dette tidsrommet.

Haga selv har sagt at stabburet først ble leid ut fra 2002. Ås kommune skal ha blitt informert om at stabburet kun ble brukt som hjemmekontor.'

- Vil rydde opp

Statsminister Jens Stoltenberg har følgende å si til NTB om siste utvikling i saken:

- Åslaug Haga har selv overfor meg og mediene gjort det helt klart at hun vil svare på alle relevante spørsmål, avklare uklarheter og rydde opp. De lover og regelverk vi har skal selvsagt respekteres av alle. Nå er Haga sykmeldt og trenger hvile, sier Jens Stoltenberg i en knapp kommentar gjennom sin politiske rådgiver Hadia Tajik.

Stoltenberg ønsker foreløpig ikke å komme med ytterligere kommentarer eller å svare på NTBs spørsmål om saken.

Vil be om befaring

Bygningssjef Ivar Gudmundsen i Ås kommune sier verken Haga eller ektemannen Bård Hopland informerte kommunen om at de skal ha hatt en leieboer i stabburet.

- Det er selvsagt at de burde gjort det. Men jeg konstaterer at de ikke har gitt kommunen opplysninger om dette, sier bygningssjefen.
Kommunen kommer nå til å be om å få foreta en befaring hjemme hos Haga på Holstad i Ås.

Onsdag forrige uke hevdet Haga at stabburet var leid ut kun siden 2005, men dagen etter sa hun at det var leid ut allerede fra 2002.

Haga er sykmeldt, og har derfor ikke vært tilgjengelig for å kommentere de siste opplysningene i saken. Heller ikke Bård Hopland har ønsket å gi en kommentar.