Boligbyggingen halvert

I april i år er det kun registrert påbegynt bygging av halvparten så mange nye boliger som i april i fjor. Hittil i år er nedgangen på nær 30 prosent sammenlignet med i fjor.

I årets fire første måneder er det påbegynt bygging av 7 950 boliger, som er 3 375 færre enn i samme periode i fjor.

I Oslo er nedgangen på over 60 prosent til 462 igangsatte boliger hittil i år. I andre fylker er nedgangen enda større, som i Troms hvor det bare er igangsatt 66 boliger hittil i år mot 334 i årets fire første måneder i fjor. Nord-Trøndelag og Vestfold er de eneste fylkene med vekst i antall påbegynte boliger, med henholdsvis 116 og 13 prosent flere enn i 2007.

Investeringsvillig næringsliv holder byggeaktiviteten oppe
Økte bygningsinvesteringer i industri, varehandel og tjenesteytende næringer er med på å holde byggeaktiviteten oppe. Totalt er det hittil i år igangsatt 1,5 millioner kvadratmeter bruksareal til næringsbygg og bygninger til offentlig sektor, en økning på 13,9 prosent sammenlignet med i fjor.

Totalt er det for alle typer bygninger registrert igangsatt 3,0 millioner kvadratmeter bruksareal i perioden fra januar til april i år, en nedgang på 4,2 prosent sammenlignet med 2007.

Les mer her