Mange må takkes

Det er veldig mange som må takkes etter denne påsken. Vi tenker på alle frivillige hjelpemannskaper, vi tenker på alle dem som har ryddet veier og plasser for snø, vi tenker på linjearbeiderne som har gitt folk strømmen tilbake, vi tenker på politi og lensmenn og alle andre som har bidratt til å gjøre påsken trygg.

Dessverre har vi hatt ulykker med døden til følge også denne påsken, men hadde det ikke vært for alle hjelperne ville nok dødstallene sett betydelig verre ut. Det fantastiske er at mange bruker ferie og fritid på å hjelpe andre.

I en verden fullt av egoister er det fantastisk at vi fortsatt har slike mennesker. Dessverre er det stadig flere som ikke tar hensyn til vær og vind. Slike mennesker synes opplagt at værvarslene kun er for pyser. I denne påsken har mange opplevd ulikt vær. Det at vinteren kom for fullt både med snø og kuldegrader - den kaldeste natten i vinter i Norge ble målt nå i påskeuken - det må man selvsvagt ta hensyn til.

Men dessverre er det noen som har glemt dette med å ta hensyn. Når enkelte bilister bryter opp låste bomber på høyfjellsveiene, må man spørre om hvor vettet er. Problemet er at slike folk ikke bare setter sine egne liv i fare, men også mange andres.

Vi vet ikke hvordan man skal lære slike folk alminnelig oppførsel, men det er noe vanvittig galt et sted.

Vi legger frustrasjonen til side. Mange har hatt en fantastisk påske - det gjelder både dem som har reist bort og det gjelder dem som har vært hjemme. Folk har fått tid til hverandre og tid til seg selv. Man har kunnet slappe av. Batteriene er ladet.

Nå er det en ny økt i arbeidslivet som venter. Dessverre er det noen flere mørke skyer på horisonten enn vanlig. For vår del håper vi for all del av landet ikke blir kastet inn i en storstreik. Vi håper også på at vi skal gå fri for de verste problemene som nå rir den internasjonale finansverdenen. Denne krisen er også skapt av grådige egoister.

Slik situasjonen er tror vi at det kan være lurt å ligge på været en periode.