Travel helg for brannmannskaper

Opptakten til påsken har vært travel for brannmannskaper. Sju branner - en av dem med dødelig utgang - har rammet familier i ulike deler av landet i helgen.

 

Sent fredag kveld omkom en 51 år gammel kvinne i en boligbrann på Sem i Tønsberg. Brannen skal ha startet på kjøkkenet i huset der kvinnen og ektemannen bodde.

Ektemannen kom seg ut av det brennende huset og over til naboer der han fikk varslet om brannen. Huset ble totalskadd.

Tidlig lørdag morgen ble politiet i Asker og Bærum varslet om brann i en leilighet i første etasje i en boligblokk på Hauger i Bærum. Mellom 40 og 50 mennesker ble evakuert fra leilighetene i samme oppgang.

En 20 år gammel mannen ble funnet bevisstløs i den brennende leiligheten, og ble fraktet til Bærum sykehus, hvor han ble lagt i respirator.
Søndag ettermiddag var mannens tilstand fortsatt kritisk, men stabil, fikk NTB opplyst ved sykehuset i Asker og Bærum.

Skarpskyttere i gartneri
Hos brannvesenet i Os kommune gikk alarmen lørdag. Tre gartnerhaller på Lyssand gartneri På Hagavik sto i brann.

Et område på 300 meter rundt brannstedet måtte evakueres og sperres av på grunn av giftig røyk og eksplosjonsfare. Brannen var svært komplisert å slukke fordi røykdykkere ikke kunne tas seg inn i bygningen på grunn av eksplosjonsfare. Brannmannskapene hadde informasjon om at det var lagret en eksplosjonsfarlig acetylenflaske på brannstedet. De tilkalte skarpskyttere fra politiet for å «punktere» flasken.

- Skarpskytterne «punkterte» flasken med tre skudd, forteller brannsjef Stein Gjøsund i Os kommune til NTB. Ingen personer ble skadd i gartneribrannen i Os.

Reddet av forbipasserende
Natt til søndag kan en tilfeldig forbipasserende ha reddet livet til en kvinne som lå og sov i et hus som sto i brann. Mannen skal tilfeldigvis ha gått forbi huset som ligger i Årøveien i Sandefjord da han oppdaget at røyk sivet ut fra huset. Han tok seg inn og fikk reddet ut en 20 år gammel kvinne som lå og sov.
Søndag morgen brant det i et trehus i Jomfrugata i sentrum av Trondheim og i Kongerød ungdomsskole i Skien. Ti personer måtte evakueres fra brannområdet i Trondheim. Brannen ble relativt raskt slukket uten at personer kom til skade. Politiet tror brannen i Trondheim var påsatt.

Det samme tror rektor Ellen M. Lyngstad om brannen i Kongerød ungdomsskole i Skien.

- Ja, jeg frykter dessverre at brannen var påsatt. Etter de opplysninger jeg har fått av brannvesenet, kan det se ut til at brannen har startet i søppelcontainere som sto innelåst i et bygg tilknyttet den delen av skolebygget som nå er totalskadd, sier rektor Lyngstad til NTB.

Ved 14-tiden søndag måtte brannmannskaper rykke ut til en bolig i Nordre Sjoarveg på Lie på Sotra. Brannen startet i et soverom i andre etasje. To personer befant seg i huset. De kom seg ut ved egen hjelp. Hovedetasjen i huset ble totalskadd i brannen, mens underetasjen ble påført en del vannskader.