To nye byggstudier

Trond Bølviken, leder i Næringslivsringen, fortalte på Byggedagene at både NTNU og BI skal starte masterstudier rettet mot bygg og anlegg.

I 2009 starter NTNU et femårs byggstudium. - Det skal utvikles av NTNU og Næringslivsringen i fellesskap. Målet er å skape et byggstudium på internasjonalt nivå.

Studiet vil bestå av teoretiske grunnfag, grunnleggende byggfag, spesialiserte byggfag og noen allmenfag.

Bølviken trakk frem fire forutsetninger som må oppfylles dersom studiet skal bli en suksess; det må finnes vilje til endring og forbedring, vi må tilby helhetlige løsninger som gavner alle fagområder, vi må ha engasjement og støtte fra byggenæringen og vi må ha gjennomføringsevne. Se www.bygg.ntnu.no for mer informasjon.

BI skal starte et bransjerettet påbyggingsmaster innen strategisk ledelse. - Næringen trenger mer kompetanse innen organisasjon og ledelse. Den trenger også mer ledelseskompetanse på tvers av fagfeltene innen næringen. Det tar masterprogrammet sikte på å gi.

Dette betyr at studiet er felles for alle næringens bransjer. Det skal også være for ledere på alle nivåer i næringen. Det blir tett kobling mellom teori og praksis. Mer informasjon finnes på www.bi.no.