Mot «normalt» på Oslo Børs

Etter en fin oppgang på Oslo Børs tirsdag, var det tilbake til «normalen» igjen onsdag. Da endte hovedindeksen ned nesten 2 prosent til 372 poeng.

Ved børsåpning onsdag morgen føk hovedindeksen opp med mer enn 2 prosent, men sank like fort. Fasiten da børsen stengte etter nok en nervøs handelsdag var en nedgang på 1,97 prosent til 372,28 poeng.

På det meste falt børsen med over 4 prosent, men en åpning i USA som var mindre negativ enn ventet, bidro til at fallet ved stengetid ikke var like dramatisk. Oppgangen før børsslutt startet dessuten omtrent på samme tid som Norges Bank kunngjorde at styringsrenta skulle ligge uendret.

Også ellers i Europa sank børsene onsdag. Usikkerhet rundt de økonomiske framtidsutsiktene i verdens største økonomi, den nordamerikanske, får igjen skylda for nervøsiteten i markedene.

Blant de største taperne onsdag var Aker Kværner, som måtte tåle et kursfall på over 10 prosent etter nyheten om utskifting i den øverste sjefsstolen. Børsens største aktør, StatoilHydro endte ned 3,7. Også selskaper som Schibsted, Norwegian og Aker fikk tap.

Solenergiselskapet REC som har fått bank på børsen de siste dagene, opplevde på sin side en opptur, med en økning på 0,35 prosent.