300 OBOS-boliger i Stavanger

Sammen med Hetland Boligbyggelag skal OBOS bygge opp til 300 boliger og et kjøpesenter på Tastarustå i Stavanger.

- OBOS har som strategi å etablere seg i de største byene i Norge. Tastarustå vil bli det første boligprosjektet vi blir involvert i i Stavanger. For oss er det naturlig å samarbeide med en partner som Hetland Boligbyggelag som kjenner det lokale markedet godt, sier konsernsjef Martin Mæland i OBOS.

Utbyggerne er i gang med å utarbeide en bebyggelsesplan for området. Den skal leveres til behandling i Stavanger kommune i mai 2008, og hvis planen blir godkjent i løpet av høsten 2008, kan byggingen starte
allerede i begynnelsen av 2009.

Bolig og næring

Eiendommen på 37 mål er godkjent for bygging av 45 000 kvadratmeter bolig og næring. Selger av eiendommen er Tastarustå byutvikling as. En del av boligene skal bygges på toppen av kjøpesenteret, med parkering i kjelleren og heis til kjøpesenteret og leilighetene.

Direktør Sigurd Sivertsen i Hetland Boligbyggelag sier det er en videreutvikling av deres strategi å inngå sambeid med en så solid aktør som OBOS på utbyggingssiden. Tidligere er det opprettet samarbeid på forvaltningssiden gjennom selskapet OBOS Hetland Eiendomsforvaltning AS som forvalter private eierseksjonssameier.

Servicefunksjoner

Det er de to heleide OBOS-selskapene OBOS Forretningsbygg AS og OBOS Nye Hjem AS som sammen med Hetland Boligbyggelag kjøper eiendommen. OBOS Forretningsbygg eier og drifter i dag seks bydelssentre i Oslo, og har driftet kjøpesentre i Oslo siden 1958.

- Dette er det første kjøpesenteret vi etablerer utenfor Oslo, noe som er både spennende og utfordrende. I tillegg til selve kjøpesenteret ønsker vi å legge til rette for servicefunksjoner som bank, post, kommunale tjenester, tannlege og lege, sier administrerende direktør Carl Henrik Eriksen i OBOS Forretningsbygg.

I senteret er det bli satt av 3 000 kvadratmeter til en stor dagligvarebutikk som skal inneholde de fleste vareslag beboerne i Tasta bydel har behov for.

Barnehage og store friområder

Hetland boligbyggelag skal sammen med OBOS Nye Hjem AS stå for utbyggingen av boligene i prosjektet. Det forventes å kunne bygges cirka 250 til 300 moderne boliger av variert størrelse, tilpasset ulike behov. Det vil også inngå en barnehage i prosjektet. Boligene blir omkranset av store friområder med tilhørende leke- og ballplasser.

Hele det nye boligområdet ligger sentralt og med nær tilknytning til kollektivtrafikk, etablerte idrettsanlegg og skole hvor Tastarustå skole er nabo.