Første spadetak på Storøya

Bærums ordfører Odd Reinsfeldt tok det første spadetaket på Storøya grendesenter på Fornebu fredag. Grendesenteret oppføres i en samspillentreprise der Hent AS er totalentreprenør. 

Heimdalsgruppen bestående av arkitektkontoret Kvadrat, Hent AS (tidligere Heimdal Entreprenør) Rambøll Norge AS og Bravida Norge AS vant anbudskonkurransen, som ble utlyst i samspillsmodell der arkitekter, rådgivere og entreprenører jobber tverrfaglig fra første stund.

Passivhus
Bærum kommune har holdt fokus på energibesparelse høyt på Storøya grendesenter, og har spesielt fokusert på strenge energi- og miljøkrav, redusert arealbehov, tverrfaglig prosjektering og høy kompetanse på miljøsiden. Det er ansatt en egen miljø- og energirådgiver i prosjektet. Resultatet er et byggeprosjekt med en barnehage med energibruk på rundt 65 kWh/m2 tilsvarende "passivhus". Flerbrukshallen og skolebygget kan betraktes som lavenergibygg med et energibruk på 139 kWh på hallen og 93 kWh/m2 på resten av anlegget. Oppvarmingsbehovet er basert på fjernvarme fra sjøbasert varmepumpe. Orientering, plassering og byggets utforming har fremkommet ved blant annet en vurdering av hvordan energibruken i driftsfasen kan reduseres.

Natur og Miljø
Storøya blir Fornebus andre grendesenter, med «Natur og miljø» som profil. Grendesenteret skal bestå av en barneskole med plass til ca. 590 elever, barnehage til ca. 115 barn, familiesenter med helsestasjon, åpen barnehage og et tverrfaglig oppvekstkontor, grendebibliotek, base for arbeidstrening, flerbrukshall, bordtennishall og parkeringskjeller. I tillegg kommer idrettsanlegg med idrettsbaner. Grendesenteret vil ha kort avstand til friluftsområder, sjøen og naturreservatene på Storøya. Forebygging og barns oppvekst står i særlig fokus på dette grendesenteret, der alle funksjonene skal løses i et sammenhengende og åpent bygg.

Tomten er på 40,2 mål. Uteområdene skal også kunne brukes utover skolens åpningstid, og er tilrettelagt for forskjellige uteaktiviteter og rekreasjon. Parkeringen skal kunne benyttes av publikum utover senterets åpningstid til områdets øvrige fritidstilbud.