Arkitekter utvikler nytt hotellkonsept


I Silken Puerta America Hotel i Madrid er hver etasje er designet av forskjellige arkitekter. 

Når gjester på Silken Puerta America Hotel i Madrid skal booke et av de 240 værelsene, kan de velge mellom 12 forskjellige måter å bo på. 12 av verdens mest anerkjente arkitekter har nemlig designet hver sin etasje.

- Arkitektur og design er i dag blitt et viktig konkurranseparameter for hoteller. Folk vil ha opplevelser der de er, og med det nye konseptet har Silken Puerta America Hotel tatt føringen i branding av hoteller. Det er garantert en trend som er kommet for å bli. Fremtidens hotell vil ikke by på standardværelser, men på individuelle og spesialdesignede etasjer, sier arkitekturskribent Flemming Skude.

- Første etasje er designet av Zaha Hadid som er en av de mest anerkjente, kvinnelige arkitekter i verden akkurat nå. Etasjen er holdt i hvite, kjølige farger, så det føles som å gå rundt i tunneler og grotter i et isberg. Gulv og vegger på værelsene er i hvit Corian, med møbler som er konstruert som en integrert del av veggen. Skrivebord, stoler, toalett og badekar er formet ut av veggen. Det gir noen fantastiske kurver og en helt spesiell dynamikk i rommet. Etasjen er min klare favoritt. Den er langt mer skulpturell enn de andre, sier Skude.

Hotellets fasade er dekket av en polykarbonatduk i en palett av rene farger som dekker hotellets opprinnelige fasade. De varme fargene vender mot syd, og de kalde fargene mot øst.

Hotellet ble renovert i 2005 og har vært i sin nåværende form i to år. Gjestene er hovedsakelig arkitekturinteresserte og forretningsfolk. Prisene varierer fra 2.700 kr. for et de luxe værelse til 24.000 kr. for presidentsuiten.