Vil dresse opp byggene

Med kinesisk skreddersøm vil selskapet MaxiAd dresse opp norske byggeprosjekt.

- Tiden da byggeskiltet var 1x1 meter er over. Nå viser man hele prosjektet med tegninger, leverandøroversikt og salgsinformasjon i storformat direkte på byggeplassen . Publikum skal kunne stå på tomten og se hvordan prosjektet vil se ut når det er ferdig, forklarer Hans Petter Goller i CEOX A/S MaxiAd.

Forskjønnende
Illustrert tildekking av byggeplasser er et vanlig syn i mange land, men ikke i Norge. Bruk av slike bannere vil kunne kreve offentlig godkjennelse her til lands, og det har satt en stopper for denne type bruk. Goller mener derimot at dette bør la seg løse.

- Det er ikke noen ens praksis på hva som er lov og hva som ikke er lov, og jeg opplever at dette forandrer seg fra sted til sted. Generelt bør bannerne være av en mer forskjønnende art enn en ren reklameplakat, sier han.

- Slike duker er påbudt i mange land, da man mener at en skal slippe å se halvferdige byggningskropper og gravemaskiner hver gang man går forbi en byggeplass, legger Goller til.

Han forteller at en av landets største entreprenører om ikke lenge kommer til å kjøre en kampanje på sine byggeduker.

Made in China
MaxiAd mener selv at de har fått prisene ned på et nivå som gjør at man også kan dekke til små og mellomstore prosjekt. Dukene produseres på en fabrikk utenfor den kinesiske hovedstaden Beijing, noe som medfører at man kan levere til vesentlig lavere priser enn det man tidligere er vant med.

I forbindelse med OL neste år er det innført byggestopp i Beijing fra årsskiftet, og dermed har fabrikken en del ledig kapasitet. Goller, som jobbet i Kina, fikk en forespørsel om å markedsføre produktene i Europa for 2 år siden, og er nå klar for lansering i Norge.

MaxiAds kinesiske produktspekter inneholder mer enn store bannere. Produsenten er en av Asias største på profileringsutstyr til eiendomsbransjen, og hovedproduktene er modeller og 3D bilder samt animert film til bygg- og anleggsnæringen.

Kvalitet til rimelige priser
- MaxiAd leverer visualiseringsprodukter av høy kvalitet til bruk for eiendomsprosjekter. Produktene er gode verktøy gjennom hele prosessen, fra idé- og finansieringsstadiet, under godkjenningsfasen i kommunale instanser og frem til prosjektet er klart til å presenteres for publikum, sier Goller.

Han mener modeller og gode 3D renderinger vil være et viktig hjelpemiddel for alle parter i alle disse fasene, og peker på at det lave prisnivået åpner for økt bruk av slike verktøy i fremtiden. Modellene er meget detaljrike, og produseres i tre, metall, glass, plast og stål. Alle modeller leveres for øvrig i monter og med innlagt belysning.

Goller har bakgrunn fra blant annet eiendom og IT-bransjen, og har tatt initiativ for å få utviklet softwaren som overfører prosjektinformasjonen direkte fra kunden i Norge til produsenten i Kina. Kort fortalt gjør MaxiAd Conductor-softwaren mye av strukturerings- og defineringsjobben som skal til for at det ferdige produktet blir slik kunden ønsker, og er et helt nødvendig verktøy for å forenkle og kvalitetssikre alle ledd ved bestilling og produksjon av modeller og 3D-illustrastrasjoner. Programvaren leveres ut gratis i Norge.

- Med stor produksjonskapasitet og god logistikk får man de skreddersydde produktene raskt til kunden i Norge. Fra bestilling tar det en uke før man får de første revisjonsbildene tilsendt, og innen 8-10 dager fra godkjent korrektur mottar man produktet levert direkte på døren. For store MaxiBannere lønner det seg å benytte sjøfrakt, noe som normalt tar ca 40 døgn fra Kina, opplyser Goller.