Nye celler i Vik fengsel

Statsbygg er ferdig med byggeprosjektet ved Vik fengsel i Vik kommune i Sogn og Fjordane. Nybygget er en celleavdeling med 28 celler i to etasjer.

Tirsdag 30. oktober overleverer avdelingsdirektør i Statsbygg, Linda Sunde Eriksen, lokalene til statsråd Knut Storberget i Justis- og politidepartementet.
Nybygget er på 600 kvadratmeter og inneholder moderne celler med fast innredning og bad med dusj, servant og toalett. Den nye fengselsbygningen i to etasjer er integrert i et tun som nå består av en gammel fengselsbygning fra 1865, en sidebygning for fellesaktiviteter og den nye celleavdelingen. Det er god tilgjengelighet mellom byggene med inngjerdet gangvei for innsatte og egen gangvei for ansatte.

Vik fengsel
Vik fengsel ble bygd i 1865 og er tegnet av arkitektene Heinrich Ernst Schirmer og Wilhelm von Hanno. Bygningen er verneverdig, og gjennom årene er det gjort mindre bygningsmessige endringer. Den gamle fengselsbygningen er - og skal framleis være - en del av Vik fengsel, men skal ikke lenger fungere som celleavdeling med de samme kravene som til et nytt fengsel.

Prosjektet
Statsbygg har vært byggherre for prosjektet, og oppdragsgiver var Kriminalomsorga region vest. Prosjektet har blitt gjennomført innenfor budsjettrammen på 19,5 millioner kroner.

Røyrvik Bygg og Betong AS har vært totalentreprenør. Prosjektet er tegnet av det lokale Arkitektfirma Jon Vikøren AS.