Reddet byggstudiet

Siden 1999 har Næringslivsringen og NTNU hatt et nært samarbeid. Dette samarbeidet har på mange måter sikret rekrutteringen til byggstudiet ved høyskolen.

Fra å være et åpent studium, må man nå ha knallgode karakterer for å komme inn på bygg-og miljøstudiet ved NTNU.

I dag arrangeres Bygg- og Miljødagen ved høyskolen. Man regner med at mer enn 400 studenter og 75 representanter for næringen vil delta. Det er nå 55 bedrifter og etater med i Næringslivsringen.

Nytt denne gang er BM arena. Det er rigget opp en stor utstilling. Der legges det opp til at bedrifter og studenter møtes.

Mange bedrifter bruker nå denne arenaen for det den er verdt. I løpet av de nærmeste årene vil en lang rekke eldre ingeniører gå inn i pensjonistenes rekker. Det haster derfor for mange bedrifter å sikre påfyll av alle typer folk, også sivilingeniører. Bare ved bygg- og miljøstudiet ved høyskolen vil det i de nærmeste årene gå av 62 personer. Det skal ansettes 67 nye personer i ulike stillinger.

Ellers er linjeforeningen Aarhønen (byggstudentenes egen forening) meget aktiv i forbindelse med arrangementet.

Viktige tema blir tatt opp i plenum. Bygg for fremtiden er hovedtema for dagen. Prosjektdirektør Anders Beitnes, SINTEF Byggforsk snakker om utfordringene med høyhastighetsjernbaner i Norge. Direktør Lars C. Christensen i Selvaag Design snakker om industriell prosjektering og boligproduksjon. Konserndirektør Hanne Rønneberg i Skanska har fremtidens bygningsingeniører som sitt tema. Ellers blir det prisutdelinger. Dette kommer vi tilbake på i egen sak.

Næringslivsringen holder også årsmøte i forbindelse med dagen. Trond Bølviken, Veidekke er formann i Næringslivsringen.