Sponheim sier klart nei til Frp-regjering

Venstre-leder Lars Sponheim velger side før valget i 2009. Han vil heller ha Jens Stoltenberg som statsminister enn en borgerlig regjering der Fremskrittspartiet er med.

 

Eventuelle drømmer om et bredt borgerlig samarbeid etter neste stortingsvalg blir skutt ned og lagt i grus av Venstre-leder Lars Sponheim. Han slår for første gang fast at Venstre da heller ser Ap i regjeringskontorene.

- Jeg vil foretrekke Jens Stoltenberg som statsminister fremfor Siv Jensen eller Erna Solberg i en Høyre/Frp-regjering, sier Lars Sponheim til Dagsavisen.

Venstre-lederen har tidligere gjort det klart at Venstre aldri vil sitte i en regjering der Fremskrittspartiet er med. Nå understreker han at det er like uaktuelt å støtte en slik regjering.
- Det er en grunnleggende holdning. Hvis alternativet er en Høyre/Frp-regjering vil vi finne sentrumsløsninger sammen med Ap, sier Sponheim.

- En mindretalls Ap-regjering vil være i stand til å manøvrere og få støtte. Politisk vil en slik mindretallsregjering som ligner Stoltenberg 1-regjeringen, ligge tettere opp mot Venstre enn en regjering der Frp er med, sier Sponheim.