Hydro-aksjonærer får over 50 prosent avkastning

Hydro-aksjonærene tjener bra på fusjonsplanene med Statoil. Hittil har de fått 50 prosent avkastning, og aksjemarkedet har økt verdien på de to selskapene med nesten 145 milliarder kroner.

Børsverdien på det kombinerte olje- og aluminiumsselskapet har økt fra vel 190 milliarder kroner til i overkant av 300 milliarder i løpet av seks-syv måneder, skriver Finansavisen.

Nye Hydro, som utgjør konsernets aluminiumsvirksomhet og kraftproduksjon, har imidlertid hatt en verdiøkning fra under 20 milliarder til 94 milliarder på aksjene. I tillegg til kursstigning på aksjene har Hydro-aksjonærene også fått med seg et ekstraordinært utbytte på fem kroner per aksje, noe som betyr en total avkastning opp i nær 55 prosent for dem som har vært tålmodige i Hydro-aksjen fra uken før jul og fram til i dag, skriver avisen.

Ikke minst drypper avkastningen på den største eieren i de to selskapene, staten, som har fått en avkastning på 75 milliarder kroner.

Verdien på Hydros olje- og gassvirksomhet ble i fusjonsforhandlingene priset til 173 milliarder, men er i dag verdt 208 milliarder.