Venstre i harnisk over Haga-utspill

Venstre mener Sp har null troverdighet når de lanserer satsing på småbedrifter som valgkampsak. Da Stortinget behandlet revidert budsjett, stemte Sp mot forslag de nå går inn for.

- Dette burde Sp holdt seg for gode til, sier Venstres næringspolitiske talsmann Leif Helge Kongshaug til NTB.

Han satte nærmest kaffen i halsen da han hørte at Sp-leder Åslaug Haga gjør småbedriftenes kår til en av tre valgkampsaker for Sp i høstens kommunevalg.
Bedre sosiale rettigheter for ansatte i småbedrifter, lavere gebyrer til Brønnøysundregistrene og generelle forenklinger, blant annet rett til bunnfradrag for selvstendig næringsdrivende, er alle forslag Venstre har fremmet i budsjettforhandlinger i Stortinget, og som regjeringspartiet Sp har gått imot.

- Det er bare en drøy uke siden vi behandlet revidert, og da stemte de imot. At de nå fremmer disse forslagene i ettertid er å over alle grenser av frekkhet i politikken. Det undergaver politikkens troverdighet blant velgerne, sier Kongshaug.

At partiet Sp har saker det ikke får gjennomslag for i regjeringen har han forståelse for, og han er også glad for at Sp og Venstre åpenbart er enige om mye i småbedriftspolitikken.

- De kan ikke spille fritt med populistiske forslag. Det må ta ansvar i Stortingssalen også, sier Kongshaug.

- Det er to år siden Venstre satt i regjering. Hvorfor fikk dere ikke gjennomført disse forslagene da?

- Vi hadde et helt annet handlingsrom da vi satt i regjeringen enn det regjeringen har nå. Nå er det handlingsrom og det går an å foreta seg ting, sier Kongshaug.