AF bygger og rehabiliterer Tvillingskolene

AF Byggfornyelse, en forretningsenhet i AF Gruppen (AFG), har fått i oppdrag av Undervisningsbygg Oslo KF å bygge/rehabilitere Tvillingskolene Oppsal og Vetland.

Arbeidet skal utføres i hovedentreprise og har en kontraktsverdi på ca. NOK 95 mill. eks. mva. med opsjon på byggetrinn 2 til en kontraktsverdi på NOK 65-80 mill. eks. mva. Skolene har til sammen 720 elever.

- AF har lang erfaring med å rehabilitere offentlig- og næringsbygg. Riving, totalrehabilitering og nybygg av Tvillingskolene vil skje samtidig som skolen er i full drift, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen ASA.

Byggetrinn 1 omhandler nybygg på ca. 4 500 kvm. og rehabilitering av ca. 1 000 kvm og skal ferdigstilles til skolestart 2008. Byggetrinn 2 (opsjon) omfatter ca. 3 000 kvm. og skal gjennomføres i 2008-2009. Arbeidene skal utføres mens skolen er i full drift.

Tvillingskolene holder til i en utpreget paviljongskole og funksjonsarealene er spredt i mange bygninger. Dette særpreget søkes også bevart etter utbyggingen.