MIDT i Lørenskog, gårdsrom. Illustrasjon: MIDT/Oxivisuals

AF og OBOS bygger 295 miljøsertifiserte leiligheter i Lørenskog

OBOS Nye Hjem og AF Eiendom lanserer nå boligprosjektet MIDT, som ligger sentralt plassert midt på Skårersletta i Lørenskog.

Totalt består prosjektet av 295 leiligheter fordelt på fem hus med størrelse fra 23 til 112 kvadratmeter.  AF Bygg Oslo er valgt som totalentreprenør for prosjektet, og rivearbeidene skal gjennomføres av AF Decom. Avtalen er en totalentreprise med en verdi på 714 millioner kroner uten merverdiavgift, og omfatter totalt 35.000 kvadratmeter BTA, skriver AF Gruppen i en pressemelding.

- Gjennom tett samarbeid med våre komplementære fagmiljøer i AF Gruppen har vi på et tidlig tidspunkt kunne ta de riktige valgene og skapt et prosjekt som gir rom for å prioritere bokvalitet, sier Anders Veidahl, porteføljedirektør i AF Eiendom i meldingen.

- MIDT blir et flott boligprosjekt med en veldig god beliggenhet. Vi er veldig fornøyde med å fortsette det gode samarbeidet med AF Gruppen, og ser fram til å bygge nye hjem til kommende beboere på Skårersletta i Lørenskog, sier Jørgen Stavrum, prosjektdirektør i OBOS Nye Hjem.

Boligene skal miljøsertifiseres gjennom BREEAM-NOR. miljøsertfisert BREEAM-prosjekt,og detaljprosjekteringen vil avgjøre nivåene på de ulike BREEAM-tiltakene, endelig ambisjonsnivå og sertifisering.

Oppstart av riving ved AF Decom er planlagt i andre kvartal 2021 med oppstart av oppføring av de nye byggene ved AF Bygg Oslo i tredje kvartal 2021.

Ferdigstillelse av prosjektet forventes i fjerde kvartal 2024.