Ill. Tyark arkitekter

FM Gruppen bygger industribakeri i Åsane

FM Gruppen, med FM Strand i spissen, har signert en totalentreprise med Coop Norge Eiendom om byggingen av et nytt industribakeri.

– Dette blir et moderne, storskala, industribakeri, sier prosjektsjef hos Coop Norge Eiendom AS, Kenneth D. Terkelsen.

Skal forsyne regionen med bakervarer
Det nye Goman-bakeriet til Coop blir på 3.650 kvadratmeter og skal daglig levere cirka 40.000 bakervarer, noe som er nok til daglig å forsyne alle Coops butikker i regionen med ferske brød, boller og kaker. I tillegg kommer tilhørende trafikk-, laste- og losseområder på cirka 8.400 kvadratmeter.

Totalentreprisen med Coop Norge Eiendom ble signert denne uken og har en verdi på cirka 75 millioner kroner uten merverdiavgift.

– Vi er tilfredse med å kunne fortsette det gode samarbeidet med FM Strand fra et tidligere prosjekt i samme område og er fornøyd med prosessen frem til signering av kontrakt. Kontraktsigneringen er et resultat av en prosjekteringsfase hvor vi som gårdeier, Goman som leietaker og Strand AS har jobbet tett sammen for å finne bygget mest optimale form, sier Terkelsen.

Skreddersydd bygg
Prosjekteringsleder hos FM Strand, Ronny Fjeldsbø, forteller at prosjekteringsfasen har blitt gjennomført i samspill med byggherre og med åpen bok frem til signering.

– Prosessen med byggherre har vært veldig bra. Vi har samarbeidet godt gjennom hele prosjekteringsfasen, fra valg av tomt til prosjektering og prising. Sammen med byggherre, leverandører og resten av FM Gruppen, har vi kommet frem til en svært god løsning, sier Fjeldsbø.

Han forteller at bakeribygget blir et bygg skreddersydd for moderne næringsmiddelproduksjon. Selve bygningskroppen er relativt ukomplisert, men innmaten i bygget er desto mer avansert.

– Dette er et svært avansert industribygg, hvor en rekke detaljer skal på plass for å sikre forskriftsmessig produksjon av bakervarer, sier Fjeldsbø.

Arbeidene på tomten er allerede i gang og Fyllingen Maskin, som står for grunnarbeidene, har startet å rydde tomten for skog.

– I januar begynner selve grunnarbeidene, så kommer et lite års byggetid, før det nye bakeriet åpner dørene ved årsskiftet i januar 2022, sier Fjeldsbø.

Daglig leder i FM Strand, Terje Nøttveit, er svært fornøyd med at Coop Norge Eiendom AS igjen valgte Strand.

– Teamet har stått på dag og natt de siste månedene for å komme i mål med prosjektet og fortjener all mulig honnør. FM Gruppen samlet ser frem til et videre godt samarbeid med Coop Norge Eiendom, sier Nøttveit.