Her skal Alliero bygge ny kirurgisk avdeling for LHL. Foto: Alliero

Alliero bygger kirurgisk avdeling for 33 millioner på Storo

Alliero har skrevet avtale med Malling & Co Eiendomsfond om å bygge ny kirurgisk avdeling på totalt 650 kvadratmeter for LHL i Vitaminveien 1 på Storo.

Alliero har hatt løpende rehabiliteringsoppdrag i eiendommen siden 2018 og LHL-avtalen er en del av et lengre samarbeid mellom Alliero og Malling & Co Eiendomsfond.

Samarbeidet har blant annet bestått av et nytt mellombygg i stål og hulldekker på ca 2.000 kvm over åtte etasjer, samt en rekke avtaler med leietakertilpasninger.

Kontrakten med LHL er en generalentreprise verdt cirka 33 millioner kroner før merverdiavgift. Prosjektet ledes av Metier OEC og Realkapital Utvikling som representanter for både leietaker og byggherre.

- Gjennom to år har Alliero vist seg som en samarbeidspartner vi kan stole på med tanke på både kvalitet og fremdrift. Nå gleder vi oss til vi kan overlevere nye moderne lokaler til LHL i januar 2021, sier Asset Manager, Fredrik Jansen i en pressemelding.

Prosjektet består av etablering av ny kirurgisk avdeling med tre operasjonsstuer og oppvåknings-/ sengerom for pasienter.

Det skal i tillegg etableres teknisk rom i eksisterende kjeller med blant annet nødstrøm og brannslukkingsanlegg. Prosjektet har en planlagt byggetid på fem måneder.

- Vi ser frem til å videreføre det gode samarbeidet vi har hatt med Malling & Co over tid. Gjennom flere prosjekter har vi lært hverandre godt å kjenne, og Alliero er stolte av at vi igjen får tilliten til å levere et godt prosjekt til en solid samarbeidspartner, sier konsernsjef i Alliero, Geir Skoglund i meldingen.

Vitaminveien 1 er på totalt 23.000 kvadratmeter og ble kjøpt av Malling & Co Eiendomsfond i 2018.

Hovedleietakere i Vitaminveien 1 er Sector Alarm, GE Healthcare, Certego, Redpill Linpro AS, Biogen og nå LHL.