Sintefparken. lllustrasjon: Element Arkitekter

Samspiller om nye SINTEF-fasader

Stiftelsen SINTEF og Byggimpuls har inngått en samspillsavtale for prosjektering og utvikling av fasadekonsept med opsjon for utførelse av nye fasader og utvendig amfi ved SINTEFs bygg i Forskningsveien 1 i Oslo.

Målet med avtalen er å sikre godt samspill mellom byggherren og Byggimpuls for å utvikle en bærekraftig rehabilitering hvor man gjennom materialbruk, energieffektivitet og vesentlig bruk av solcelleteknologi ønsker å ta fasaderehabilitering til et nytt nivå, skriver entreprenøren i en pressemelding.

Målprisen før fase 2 er på 149 millioner kroner uten merverdiavgift, opplyser Byggimpuls til Byggeindustrien.

Avtalen er første store skritt på vei mot SINTEF Parken. Det skal være en del av Oslo Science City, hvor man ønsker å tilordne bygget som et fremtidsrettet fleksibelt forskningsbygg, øke trivselen både for egne medarbeidere, men også for innbyggerne i området ved å åpne opp områdene rundt bygget ved at parken gjøres mer offentlig tilgjengelig.

- Dette er veldig interessant, og vi gleder oss til neste fase av prosessen etter å ha etablert et godt og veldig konstruktivt samarbeid med SINTEF i fasen frem til kontraktsignering. Forskningsveien 1 kan utvikles til å bli et svært levende og attraktivt område for SINTEF sine forskningsmiljøer, men også for innbyggere i Vinderen området og vi er stolte og ydmyke over at vi har blitt tildelt denne oppgaven og ser frem til å komme i gang med prosjekteringen slik at i sammen kan skape et godt prosjekt, sier daglig leder i Byggimpuls, Morten Ulvedalen og avdelingsleder for den nyetablerte prosjektavdelingen til Byggimpuls, Lars Birger Aasterud i meldingen.

Byggimpuls har inngått en avtale med Lindner Scandinavia AB for utvikling av fasadene, som er designet av Element Arkitekter.

- Lindner Scandinavia er avgjørende og viktig samarbeidspartner. Det er de som står for utvikling, produksjon og montering av fasadeelementene. Lindner Scandinavia har den unike kompetansen og erfaringen som er nødvendig for et vellykket prosjekt og vi gleder oss til å ta fatt på samarbeidet, legger han til.

Daglig leder og partner i Element Arkitekter, Cathrine Vigander utdyper hva de har tenkt rundt prosjektet.

- Det planlagte fasadeprosjektet har en målsetning om å prestere bedre enn passivhus (0,5) med en samlet u-verdi for vegg og vindu (ucv-verdi) på 0,4. Løsningen gir en vesentlig forbedring av energibalansen, med en energibesparelse på over 50 prosent. Solceller, integrert som en del av arkitekturen, gir tilskudd av strøm, samtidig som det gir bygningsmassen en ny identitet. Tekniske og innovative løsninger i fasaden bidrar til bedre innemiljø med stabile temperaturer året rundt. Daglyskvalitetene opprettholdes, gjennom en innovativ vindusløsning som fremmer trivsel og gir økt utsyn, sier hun.