Bøckmann Glassindustri reetableres i Fredrikstad sammen med Vikeså Glassindustri

Vikeså Glassindustri har inngått avtale om å videreføre driften fra lokalene i Fredrikstad som har vært brukt av Brødrene Bøckmann, Saint-Gobain Bøckmann og sist Glassolutions Norway. 

Det ble åpnet konkurs i Glassolutions Norway 23. mars.

- Planen er at Bøckmann Glassindustri AS skal fortsette med sin produksjon av enkeltglass og salg av relaterte produkter, mens isolerglass leveres fra Vikeså Glassindustri AS. Sammen får vi en bedre mulighet til å betjene våre kunder både i vest, sør og øst med faste ruter mellom Bergen, Stavanger/Vikeså, Oslo, Fredrikstad og Trondheim, heter det i en pressemelding.

Vikeså Glassindustri AS og Bøckmann Glassindustri AS er hjørnesteinsbedrifter med lange tradisjoner i bransjen.

- Vikeså Glassindustri feirer 41 årsjubileum, mens Brødrene Bøckmann ble grunnlagt allerede i 1962 av Edgar og Gunnar. Brødrene Bøckmann var en innovatør i bransjen og hadde blant annet verdens første helautomatiske skjæreanlegg for glass. Nå skal virksomheten igjen drives under navnet Bøckmann og i de lokalene Bøckmann tidligere har vokst seg store med omsetning på 500 millioner kroner. De to bedriftene komplementerer produktsortimentet internt og hele forsyningskjeden blir styrket med isolerglass fra Vikeså Glassindustri AS og skreddersydd, tilskåret glass med beslag fra Bøckmann Glassindustri AS. Dette vil styrke hele glassgruppen som eies av Ålgård Holding, skriver partene i meldingen.

- Jeg er utrolig stolt av å få landet denne avtalen, det å kunne knytte et så historisk og kunnskapsrikt selskap med dyktige og erfarne medarbeidere sammen med Vikeså Glassindustri er noe som gjør meg veldig fornøyd, sier Kim Rasmussen, daglig leder i Vikeså Glassindustri og Bøckmann Glassindustri.

- Det er allerede inngått avtaler med tidligere ansatte, slik at driften er oppe fra og med mandag 30. mars, men det må forventes tid for etablering og noe tid for samkjøring mellom bedriftene. Kundene vil bli ivaretatt på beste vis og være i fokus, heter det i meldingen.

- Bøckmann Glassindustri skal være en bedrift med kundefokus, fornøyde ansatte og bærekraftig lønnsomhet. Samtidig skal Bøckmann Glassindustri både dra nytte av og styrke Vikeså Glassindustri og dermed sikre arbeidsplassene til mange dyktige medarbeidere, sier styreleder Erik Ålgård i meldingen.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått til denne løsningen og er overbevist om at vi sammen med Vikeså Glassindustri skal kunne betjene våre kunder på en enda bedre måte, sier Per-Steinar Graarud, plassansvarlig i Bøckmann Glassindustri AS.

- Jeg er personlig glad for at Vikeså nå viderefører det jeg og min bror startet i 1962 og at de samtidig reetablerer Bøckmann-navnet. Hadde jeg vært noen år yngre skulle jeg gjort dette selv! Jeg er trygg på at dette blir en god virksomhet framover og kommer til å gi dem gode råd til hvordan de kan lykkes, sier Gunnar Bøckmann, grunnlegger av Brødrene Bøckmann.

- Jeg har veldig stor tro på at Bøckmann Glassindustri skal bli en god selvstående bedrift med gode synergier med Vikeså Glassindustri. Med denne investeringen blir vi en mer komplett leverandør, og en leverandør med bredere tilstedeværelse i Sør-Norge. Vi ser lyst på fremtiden, på tross av de nåværende utfordringene med koronavirus, sier Kim Rasmussen.