Illustrasjonsfoto

NCC utsetter beslutning om utbetaling av deler av utbyttet

NCC ABs styre foreslår nå å utsette beslutningen om utbetaling av deler av utbyttet til sine aksjonærer i forbindelse med den pågående koronakrisen.

I en børsmelding melder konsernet at NCC styre tidligere har foreslått en utbetaling av fem kroner per aksje, fordelt på to utbetingstidspunkt, med 2,50 svenske kroner per aksje i april og 2,50 kroner i november.

– I anledning den rådende usikkerheten i samfunnet foreslår nå styret at generalforsamlingen 1. april bare beslutter en utbetaling av 2,50 SEK per aksje, med 3. april som utbetalingsdag. Styrets ambisjon er at, om forutsetningen tillater det, å kalle inn til en ekstra generalforsamling for beslutningen om en andre utbetaling, heter det i børsmeldingen.

– Av forsiktighetsgrunner vil vi med dette forslaget skape økt fleksibilitet i en tid med usikkerhet. NCC har en stabil finansiell posisjon, med en nettokasse. Styret har en uttalt ambisjon, om det er mulig, å foreslå også en andre utbetaling, sier Tomas Billing, styreleder i NCC, i meldingen.