Nordnorsk investorgruppe vil kjøpe eiendelene i konkursrammede Rapp Bomek - viderefører virksomheten

Tirsdag ble det åpnet konkurs i boet til dør- og vindusprodusenten Rapp Bomek AS i Bodø. Nå står en lokal investorgruppe klar til å drive selskapet videre.

Brann- og sikkerhetsdørleverandøren Rapp Bomek ble tirsdag slått konkurs etter en lengre periode på konkursens rand, og 170 ansatte ble berørt.

Bedriften har slitt lenge, og Byggeindustrien har tidligere skrevet om grepene som har blitt tatt for å redde Rapp Bomek fra konkurs. I januar i år så det ut som om selskapet var reddet etter at en avtale kom på plass med DNB, GIEK og Innovasjon Norge.

Nå skriver Avisa Nordland (krever tilgang) at boet til Rapp Bomek har inngått en intensjonsavtale med en nordnorsk investorgruppe, om kjøp av eiendelene, med videre drift av virksomheten på dagens lokasjoner.

I en e-post Byggeindustrien har fått tilgang til, og som er signert av Marius Stormoen, som tidligere i år ble konstituert som leder av Rapp Bomek, står det at boet etter en budrunde har inngått en intensjonsavtale med en nordnorsk investorgruppe om kjøp av eiendelene i Rapp Bomek.

Det står videre i e-posten:
«Virksomheten vil dermed videreføres på dagens lokasjoner. Det vil komme ytterligere informasjon i løpet av helgen knyttet til dette. Selskapet går en spennende tid i møte rundt markedsmulighetene i kjernesegmentene Olje & gass, og Bygg og anlegg på Civil området. De neste uker vil kreve hardt salgs- og markedsarbeid, driftsfokus og samarbeidsånd»