Ill. Pir 2 arkitekter

Lindal Hus skal bygge servicehus for Bussanlegg AS

Partene har signert en rammeavtale om levering av servicehus i Oslo og nærområdene. Avtalen har en varighet på fire år, med opsjon på ett pluss ett år.

Bussanlegg AS, et datterselskap av Sporveien AS, skal bygge servicehus for alle bussjåfører som har sin arbeidsplass på busslinjer i Oslo-området. Husene skal plasseres ved endestoppesteder i bussens linjenett, og vil bli et helt nytt tilbud for bussjåførene. Daglig leder i Bussanlegg AS Jan Erik Ruud Olsen er fornøyd med at de skal i gang med dette prosjektet nå.

– I samarbeid med Ruter AS ønsker vi å bidra til et løft for bussførerens arbeidsmiljø ved å etablere gode pause- og toalettløsninger på endestoppesteder i bussens linjenett, sier Olsen i en pressemelding.

Oppdraget med å bygge servicehusene har de gitt til entreprenørbedriften Lindal Hus fra Risør, som skal ha med seg Lindal Smith Elementer som samarbeidspartner under hele rammeavtalen.

– Etter konkurranse med flere tilbydere falt valget på Lindal Hus AS. De leverte et meget godt tilbud, og skåret høyest både på pris og kvalitet, sier Nils Harald Løvdal Roland, seniorinnkjøper i Sporveien AS, i meldingen.

Serviceanleggene skal produseres i moduler. Hvert anlegg består i utgangspunktet av et inngangsparti, et oppholdsrom, wc og teknisk rom, men vil kunne bygges ut med flere moduler.

– Vår ambisjon har vært å etablere en modulbasert løsning som kan produseres raskt i ulike kombinasjoner. Servicehuset innebærer både et arkitektonisk løft og satsing på kvalitet i overflater og løsninger. Vi har tillit til at Lindal Hus med sine håndverkstradisjoner og moderne produksjonsløsninger er godt egnet til å bygge våre servicehus. Vi gleder oss til et nært samarbeid i årene som kommer, sier Ruud Olsen.

Daglig leder i Lindal Hus, Kjell-Rune Lindal, forteller at modulbygging er et satsingsområde for bedriften fremover, og at de er veldig fornøyd med å bli valgt som totalentreprenør på dette prosjektet.

– Dette er et veldig spennende prosjekt og det er absolutt et konsept som passer vår type kompetanse og våre produksjonsfasiliteter. Vi takker for tilliten Sporveien AS og Bussanlegg AS viser oss når de inngår denne kontrakten, og gleder oss veldig til samarbeidet de neste årene.

I første omgang skal Lindal Hus produsere mellom tre og fem servicehus som skal stå klar høsten 2020.

Lindal Hus og Lindal Smith Elementer (LSE) er to selskaper under Lindal Gruppen. Bedriftene holder til under samme tak på Akland i Risør. Det er her byggingen av modulene skal foregå. LSE skal produsere alle vegg, - gulv, - og takelementer til modulene, mens Lindal Hus ferdigstiller modulene med alle tekniske fag på Akland før de transporteres komplette til stoppestedene i Oslo.

– Lindal Hus og LSE kan jobbe nært og tett for å utvikle denne type produkter. Vi har et spesielt fortrinn der vi totalt i Lindal Gruppen innehar mye kompetanse, og kan skreddersy et komplett produkt, sier salgsleder i LSE, Helena Guttormsen.

Fra venstre daglig leder for Lindal Hus, Kjell-Rune Lindal, salgsleder for Lindal Smith Elementer, Helena Guttormsen, seniorinnkjøper i Sporveien AS, Nils Harald Løvdal Roland og daglig leder i Bussanlegg AS, Jan Erik Ruud Olsen. Foto: Lindal Hus