Foto: Alvdal Skurlag

Alvdal Skurlag bygger nytt høvelanlegg

Styret i Alvdal Skurlag har besluttet å bygge et nytt høvelanlegg til i overkant av 100 millioner kroner ved selskapets hovedavdeling i Alvdal i Hedmark.

Trelastprodusenten skriver i en pressemelding om satsingen at det er den største investeringen i selskapets historie, og kommer etter et solid 2018 med en omsetning på 280 millioner kroner og et resultat på 26 millioner kroner.

Selskapet har omtrent 100 ansatte i Nord-Østerdalen. I 2016 investerte de 60 millioner i et automatisk Royal-anlegg. For å møte nye markedskrav, og styrke markedsposisjonen, har styret nå også besluttet å investere i et moderne og automatisk høvelanlegg.

Ifølge pressemeldingen vil Alvdal Skurlag da få det mest moderne høvelanlegget i Norge.

– Selskapet vil, med denne beslutningen, også befeste og styrke vår posisjon som en spesialisert produsent av trelast til utvendig bruk, med spesielt fokus på Royal-impregnerte produkter. Styrets beslutning om å investere i et nytt høvelanlegg markerer en ny og spennende epoke i selskapets historie, en beslutning som styrker selskapets posisjon og skaper nye muligheter fremover, sier administrerende direktør Berit Nordseth Moen i meldingen.