F.v. Vegar Enger, anleggsleder Ø. M. Fjeld, Espen Reitehaug, prosjektleder for byggherre Ø.M. Fjeld Utvikling og Ole-Jo Engelstad, prosjektsjef i Ø.M. Fjeld skal lede byggingen av Strandvegen Hage i Hamar. Før grunn- og betongarbeidene kan begynne, skal AF Decom sørge for å fjerne det gamle industribygget som står på tomten. FOTO: Ø.M. FJELD

Ø.M. Fjeld bygger 29 byhus ved Mjøsa

Ø.M. Fjeld er i gang med boligprosjektet Strandvegen Hage på Martodden i Hamar. Byggingen skjer på oppdrag for søsterselskapet Ø.M. Fjeld Utvikling, og planen er at 29 unike byhus skal stå klare for innflytting om halvannet år.

– Dette blir attraktive boliger i et av de mest idylliske områdene i hele Hamar. Prisene ligger nok noe over nivået man er vant til for tradisjonelle boliger i kommunen, men til gjengjeld kommer beboerne til å få både en fantastisk beliggenhet og en svært god boligkomfort. Blant annet skal hver boenhet ha egen privat hage med terrasse på bakkeplan, tilgang til p-kjeller, vannbåren gulvvarme i alle rom og ellers stor mulighet til å tilpasse boligen til egne behov. Mange får også en egen tårnstue med takterrasse, og vi ser at disse variantene er ekstra populære, sier prosjektleder Espen Reitehaug i Ø.M. Fjeld Utvikling i en pressemelding.

Planlegger Tor Harald Tusvik i Hamar kommune mener Strandvegen Hage er et unikt prosjekt som vil bli brukt som referansepunkt - ikke bare i Hamar, men i hele Innlandet.

– Vi ønsker å bruke dette prosjektet som et referansepunkt til framtidige boligprosjekter. Det at boligene er unike med variasjon i formgivning, materialbruk, farge og detaljer på den enkelte boligen gjør prosjektet helt spesielt, sier Tusvik.

Prosjektet Strandvegen Hage skal bestå av til sammen seks bygg, hvorav to oppføres over parkeringskjelleren, som utføres i plassbygd betong med bæring i betongvegger og istøpte stålsøyler. De resterende fire byggene settes opp på gulv på grunn.

Det gamle industribygget ved Mjøsas bredde skal erstattes med 29 unike byhus i prosjektet Strandvegen Hage. Illustrasjon: Google Maps/3D Estate

– Vi har inngått en underentreprisekontrakt med Støren Treindustri som skal prosjektere, levere og montere alle yttervegger, etasjeskillere, yttertak og bærende innervegger. Våre egne fagarbeidere skal stå for alt betongarbeidet, samt det resterende trebyggeriet. Første bygg er planlagt ferdigstilt like etter sommerferien 2020, og overlevering av boligene er planlagt til mars 2021, opplyser entreprenørens prosjektsjef for Hamar-regionen, Ole-Jo Engelstad.

Tomten ble kjøpt av Ø.M. Fjeld Utvikling i 2017, og den valgte løsningen er resultatet av samarbeid mellom byggherren og entreprenørens regionkontor på Hamar.

– Vi ble enige om kvaliteter og byggekostnader ved juletider i 2018. Deretter startet salget, og i juli i år var det altså solgt tilstrekkelig antall leiligheter til at beslutning om byggestart kunne tas. Strandvegen Hage er utvilsomt et viktig prosjekt i porteføljen vår, men vi har også flere andre prosjekter under utførelse, forklarer Engelstad.

Til nå er 15 av de 29 boligene solgt. Hele prosjektet har en anslått salgsverdi på rundt 210 millioner kroner, og det samlede arealet for prosjektet blir på 5324 m2 BRA.