Hyttebrann spredt seg på Bømlo - øyboere evakuert

Brannvesenet har ikke kontroll på brannen som startet i en hytte på Bømlo søndag ettermiddag. Beboere på østsiden av øya er evakuert.

Politiet meldte om brannen like etter klokken 17.

Hytta ble raskt overtent og politiet fant kort tid etter ut at det ikke befant seg noen inne i hytta. Etter hvert spredte brannen seg videre til vegetasjonen på østsiden av hytta.

– Nå har vi evakuert rundt 30 personer til en kai på østsiden av øya. I tillegg er det noen som har kjørt bort fra hyttene sine, sier operasjonsleder Victoria Hillveg i Sørvest politidistrikt til NTB ved 19-tiden.

Brannvesenet å nå få oversikt over brannen, men brannbildet kan forandre seg raskt, ifølge operasjonslederen. En person blir undersøkt av ambulansepersonell etter å ha inhalert røyk, ifølge politiet.

For å få kontroll på brannen som har spredd seg, får brannvesenet bistand av et skogbrannhelikopter. I tillegg er Sivilforsvaret spurt om å bistå i slukningsarbeidet.

Siden det er en gassbeholder i en bod i hytta, bad brannvesenet nødetatene om å holde en sikkerhetsavstand på hundre meter rundt hytta. Brannvesenet regner med at hytta vil gå tapt, og de vil forsøke å hindre spredning.