Foto: Skanska

Skanska selger kontoreiendom til DNB Scandinavian Property Fund for 1,3 milliarder

Skanska Commercial Development Norway (Skanska CDN) og DNB Scandinavian Property Fund (DNB SPF) har inngått avtale om overdragelse av kontoreiendommen Workplace Oo på Storo i Oslo for 1 325 millioner kroner. 

Salget bokføres i andre kvartal 2019.

- Vi er stolte av å ha utviklet et fleksibelt, effektivt og miljøsmart kontorbygg med gjennomprøvde teknologiske løsninger. Som alle våre prosjekter vil bygget sertifiseres til BREEAM-NOR Excellent. Vi har hatt stor tro på prosjektet fra start og igangsatte byggingen uten at leietakere var på plass. Det har vist seg å være en god beslutning og Workplace Oo har blitt godt mottatt i markedet. Vi er svært fornøyde med å ha kommet til enighet med en solid aktør som deler våre verdier, sier administrerende direktør i Skanska CDN, Vidar Stokkeland.

- DNB SPF får nå et nytt moderne kontorbygg som oppfyller alle de krav vi stiller, både til beliggenhet i nærhet av kollektivknutepunkt, moderne og fleksibel standard samt miljøriktige kvaliteter hele veien gjennom. Vi gleder oss til å jobbe videre med Skanska i ferdigstillelsen av bygget og videreføre denne fremtidsrettede eiendommen. Dette blir en god investering for investorene i DNB Scandinavian Property Fund, sier administrerende direktør i DNB Næringseiendom, Gro Boge, som vil forvalte bygget på vegne av DNB SPF.

Workplace Oo ligger i nærheten til kollektivknutepunktet Storo, tett på Ring 3. 

- Bygget er på totalt cirka 24.000 kvadratmeter og utvikler Skanska CDN har vektlagt tidløse og fleksible løsninger. Utleiegraden er på 95 prosent med leietakere som Helsedirektoratet, bydel Sagene, Evolve Business Space og Opera Software, heter det i en pressemelding.

Utover BREEAM-NOR Excellent-sertifisering, vil bygget oppnå energiklasse A og benytter Skanskas patenterte kjølesystem Deep Green Cooling. Prosjektet har fått støtte fra Enova for bruk av innovativ teknologi.

Workplace Oo sto ferdig i desember 2018 og Skanska Norge har vært totalentreprenør for byggeprosjektet.

Transaksjonen er strukturert som salg av aksjeselskap med planlagt overtagelse den 1. juli 2019. Salget har vært tilrettelagt av Akershus Eiendom. Wiersholm og Schjødt har vært juridiske rådgivere for henholdsvis Skanska CDN og DNB SPF.