Røyk og damp stiger opp fra ruinene, etter at brannvesenet startet å kjøle ned det som trolig er en eksplodert hydrogentank i Sandvika. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Alle sperringer hevet etter eksplosjon ved hydrogenstasjonen i Sandvika

Tirsdag morgen ble de siste veisperringene etter hydrogeneksplosjonen i Sandvika fjernet, og trafikken kunne igjen gå som normalt på E18.

Eksplosjonen var trolig i en hydrogentank og skjedde ved 17.30-tiden mandag ved en Uno-X-stasjon.

Fram til tirsdag morgen var avkjøringene knyttet til av- og påkjøring fra E18, samt rundkjøringene ved Kjørbo stengt.

– Alle veisperringer er nå fjernet. Trafikken går som normalt, opplyste Oslo politidistrikt ved 7-tiden.

Eksperter har jobbet på stedet for å lette på trykket i tankene. Dette arbeidet startet tidlig tidsdag morgen og var ventet å ta rundt én time.

Politi, brannvesen og representanter fra Uno-X-stasjonen har vært på stedet gjennom natten.

To til legevakt

To personer ble sendt til legevakten i Bærum med mindre skader, sier politiet til VG. Skadene kom som følge av at airbager ble utløst grunnet trykket fra eksplosjonen.

E18 og E16 ble stengt i begge retninger etter eksplosjonen.

– Jeg satt og spiste middag og har vel ikke hørt et så høyt smell før i mitt liv, fortalte Tom Laksfoss, som bor i området, til NTB mandag.

Stengte hydrogenstasjoner

I en pressemelding opplyser Uno-X, som eier hydrogenstasjonen, at de stenger sine to andre stasjoner av denne typen i Norge etter eksplosjonen.

Stasjonene ligger i Åsane i Bergen og på Hvam i Skedsmo.

Selskapet vet ikke årsaken til eksplosjonen. Heller ikke politiet kjenner til årsaken, ifølge operasjonsleder Cathrine Silju i Oslo politidistrikt.