Statsbygg med trivselskampanje på Ås

Statsbygg har satt i gang en kampanje for å øke trivselen på byggeplassen på Campus Ås. Budskapet i kampanjen er like viktig som det er enkelt: Du fortjener å trives på jobb.

På byggeplassen til det nye Veterinærbygget er det nå mer enn 800 i arbeid fra forskjellige land med ulik bakgrunn, kultur og språk, men med felles mål. Kampanjen skal fremme respekt og toleranse, slik at alle skal føle seg velkommen på byggeplassen, uavhengig av kjønn, religion eller nasjonalitet.

Kampanjen startet med å invitere HMS-rådgivere, verneombud og ledelsen fra alle de 17 entreprenørene til lunsj under temaet «Byggeplassen er for alle». Viktige ord fra blant annet prosjektdirektør Erik Antonsen, film og plakater ble godt mottatt av deltagerne. Det er hengt opp plakater på hele sju språk om at byggeplassen er for alle og at hver og én har et ansvar for å bidra til at alle skal trives. Det betyr å ta hensyn til hverandre og vise respekt og toleranse. Plakatene henger godt synlig på spiserom, røykebuer, heiser og til og med på toalettene. I tillegg skal de enkelte HMS-deltagerne ha møter med sine ansatte for å spre budskapet.

Tidligere denne måneden ble det laget egne damegarderober i tillegg til enmannsgarderobene som fantes fra før. Fremover vil flere tiltak settes i gang for å fremme respekt og toleranse, og senere i juni er det invitert til lunsjsamling for alle på byggeplassen.