Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023 og Eirik Petersen, salgsdirektør i Motek. Foto: Ingveig Tveranger/SUS2023

Motek skal levere oppheng for 13 millioner til nytt Stavanger-sykehus

Motek har vunnet kontrakten for alt oppheng av rør, teknikk, elektronikk, ventilasjon, sprinkler og himlinger på det nye sykehuset på Ullandhaug i Stavanger.

Kontrakten har en verdi på 13 millioner kroner inkludert emrverdiavgift, skriver Helse Stavanger i en pressemelding fredag.

Foto: Motek

Det er Moteks avdeling i Sandnes som skal stå for hovedleveransen, med støtte fra hovedkontoret i Oslo, heter det i pressemeldingen.

– Vi er veldig glade for å ha vunnet denne kontrakten, som vi ser at vår erfaring med sykehus i både inn og utland bidrar til, sier salgsdirektør i Motek, Eirik Petersen.

Han opplyser at selskapet har levert opphengsløsninger til Sykehuset Østfold Kalnes, Universitetssykehuset i Nord-Norge Tromsø og Haukeland Sykehus Bergen.

Moteks løsninger er, ifølge pressemeldingen, innovative, fordi opphenget støpes inn i taket, noe som gjør at man ikke trenger å bore i bygget. Dette skal gi renere og roligere arbeidsmiljø for de som bygger, og er fleksibelt for endringer om behovet melder seg. Samtidig reduseres antall forskjellige elementer, og installasjonsarbeidet forenkles for montørene, heter det i meldingen.

– Det fine er at vårt opphengssystem passer til alt av teknisk utstyr som elektronisk og elektrisk utstyr, samt ventilasjon og sprinkleranlegg. I tillegg kan man benytte det til rør og himlinger i tillegg, så vi mener at dette er bra for SUS2023, sier Petersen.

– Vi setter pris på at det er Moteks avdeling i Sandnes som skal levere på denne kontrakten. Lokal forankring er viktig for oss. Samtidig liker vi at selskapet jobber innovativt, slik at vi får på plass en kompleks løsning der alt er med, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023, i pressemeldingen.