Jørgen Young, leder for innovasjon og produktsjef Victor Pran viser frem Isolas nye takdesign, Powertekk Plano.

Nytt takdesign fra Isola

Plano er siste skudd på stammen i Powertekk takpanner-sortimentet fra Isola. 

- Dette er en helt nyutviklet plate med mønsterbeskyttet design som gir et moderne og stilsikkert utseende. Den har kraftig ståltykkelse med høy stabilitet og styrke og forenkler og effektiviserer monteringsarbeidet, heter det i en melding fra selskapet.

Minimalistisk byggestil
– Powertekk Plano er utviklet for å møte en ny og mer minimalistisk byggestil, men vil også bidra til at eldre bygg får et lettere og mer moderne utrykk, sier leder for innovasjon, Jørgen Young i Isola.

– Under utviklingen er det lagt spesielt vekt på enkel og effektiv montering. Utformingen av profilen og ståltykkelsen på 0,7 mm sørger for god stabilitet. Platene er dermed enkle å montere og gir rask og sikker fremdrift. Styrken er så god at det faktisk er mulig å trå på platene over bærelektene dersom det skulle være nødvendig forteller Young videre.

 Ikke behov for ekstra støttelekt
Selv om profilen er i en flat minimalistisk design skal det ikke være behov for å legge inn en ekstra støttelekt mellom bærelektene.

– Dette er vi så vidt jeg vet alene om for denne type takprodukt med denne form for design, fortsetter Jørgen Young.

Det er mulig å montere platene på to forskjellige måter, enten i forband eller i rekke, avhengig av hvilket uttrykk som er ønskelig for det aktuelle taket. 

– Platens design gjør den høyaktuell på morderne funkisboliger med taktyper som pulttak og saltak uten raftekasser, mener Young.

Lav vekt
Powertekk Plano leveres i matt utførelse i fargene antrasitt, sort og steingrå og tilbehørsprodukter kan  lakkeres i samme farger.

– I forbindelse med lanseringen ruller vi i tillegg ut et helt nytt sortiment av soil- og ventilasjonshetter i stål, forteller produktsjef Victor Pran.

– Takpannen har de samme gode egenskaper som våre andre Powertekk varianter når det gjelder styrke og produktets lave vekt på taket, forteller produktsjefen videre.

Platene veier 6,6 kg/m2, og Plano skal derfor også være velegnet på eldre konstruksjoner som ikke tåler tyngre taktekking.

– Produktet har Teknisk Godkjenning som de øvrige Powertekk variantene. Med Plano styrker Isola sitt totale sortimentet på Powertekk Takpanner. Plano blir et godt supplement til de øvrige variantene i Powertekk Exclusive serien med lakkert matt eller blank overflate, og den rustikke serien Nordic med farget granulat, avslutter produktsjef Pran.