Prosjektleder Ditte Rosenquist i Building Green Oslo er fornøyd med norgesdebuten, og sier de også skal til Tyskland og München med konseptet.

Overfører dansk bærekraft-suksess til Norge - har allerede booket retur for Building Green

Det danske konferansekonseptet Building Green trekker til sammen 10.000 besøkende i København og Aarhus. Onsdag åpnet de for første gang det grønne bærekraftsarrangementet i Norge.

Konferansen Building Green Oslo, som er dedikert til grønne bærekraftige løsninger i bygg og arkitektur, går over to dager. Det er første gang arrangementet, som har fått et solid fotfeste i Danmark, blir arrangert her i landet.

– Vi har fått signal fra norske utstillere og nordmenn som har deltatt på konferansene våre i Danmark, om at det er et behov for noe lignende i Norge også. Vi vet at det finnes mange spennende konferanser og messer i næringen allerede, men vi håper og tror dette vil være et godt supplement, sier prosjektlder Ditte Rosenquist i Building Green Oslo til Byggeindustrien.

Skal tilbake

Hun sier responsen fra den norske byggenæringen har vært god, og at de allerede nå har bestemt seg for å komme tilbake med Building Green i slutten av januar 2020.

– Vi har valgt å vente til 2020, fordi vi ser at det allerede er mange store arrangementer i 2019. Vi ønsker å ikke konkurrere med andre etablerte messer, men tilby noe som ikke finnes fra før, sier Rosenquist.

Over 10.000 besøkende i Danmark

Til tross for at setene i Gamle Museet i Kvadraturen i Oslo var fylt opp under foredragene, er det foreløpig et godt stykke igjen før konferansen er på dansk nivå.

– Vi har konferanser i København og Aarhus, og de trekker henholdsvis 8.000 og 2.400 deltakere, så dette er naturligvis et mye mindre arrangement. Vi har ikke satt oss noen konkrete besøksmål for den norske satsingen, og selv om vi ønsker å samle så mange som mulig, så er det vel så viktig med kvalitet som kvantitet, sier Rosenquist.

Rosenquist mener de må være lokalt forankret for å klare å lage en relevant konferanse for nordmenn.

– Derfor har vi satt opp et program med internasjonale foredragsholdere som snakker om temaer og trender som vi ser nordmenn er opptatt av, blant annet sirkulær økonomi, trebyggeri og livet mellom bygningene, sier Rosenquist.

Presenterte miljørapport

Magnus Krydsby og Raymond Sandvik er distriktssjefer i Forbo.

Konferansen har en blanding av norske, svenske, danske og tyske utstillere.

Et av selskapene som har prioritert Building Green er gulvprodusenten Forbo.

– For oss handler dette om å vise oss frem, og vise at vi tar miljø på alvor. Forbo har jobbet med bærekraft i 17-18 år, og har vært i førersetet - spesielt med tanke på åpenhet rundt den miljøbelastningen som gulvet har, sier rådgiver og distriktssjef Raymond Sandvik i Forbo.

De benyttet Building Green-besøket til å presentere en fersk miljørapport utarbeidet av Bergfald Miljørådgivere.

– De har tatt for seg EPD-er for linoleum, vinyl, gummi og teppe og så har de sammenlignet energiforbruk, CO2-utslipp og bruk av fornybar og ikke-fornybar energi i produksjonen, og så har de sammenfattet dette i en rapport. Vi er en stor produsent både av linoleum, vinyl og teppe, og vi har fokusert på linoleum under Building Green fordi vi mener det er det mest bærekraftige materialet, sier Sandvik.