Garda Sikring sikret seg stor viltgjerde-kontrakt langs Nordlandsbanen, og er allerede godt i gang med prosjektet som har en prislapp på 37,5 millioner. Foto: Garda Sikring

2.000 påkjørsler på tre år - nå sikres reinsdyrene for 37,5 millioner

Garda Sikring vant anbudet om å sette opp nye viltgjerder langs Nordlandsbanen. Kontrakten på prosjektet er på 37,5 millioner kroner.

Prosjektet er et av Bane NOR sine tiltak for å redusere antall dyrepåkjørsler langs togskinnene, da spesielt på den utsatte 55 kilometer lange strekningen mellom Skog og Kvalfors bru.

18 kilometerviltgjerder settes opp denne høsten, noe som utgjør cirka 7.500 gjerdestolper. Langs denne strekningen har det vært spesielt stor påkjørsels-fare for tamrein. Bare i perioden 2013 – 2016 ble det 2.000 reinsdyr påkjørt ved Nordlandsbanen.

Arbeidet med å sikre strekningen er allerede godt i gang, og målet er at strekningen skal være ferdig allerede i utgangen av november.

- Det er krevende terreng på store deler av strekningen, men i løpet av de første ukene har det allerede blitt satt opp mer enn 4.000 meter med stolper, og i underkant av 500 m ferdig viltgjerde.skriver Garda Skikring i en pressemelding.