Illustrasjonsfoto: Opsahl Gruppen

Opsahl Gruppen deler ut midler

Enkeltpersoner, lag og foreninger med gode formål kan søke om midler fra eiendomsutvikler Opsahl Gruppen for å få til tiltak.

Daglig leder Anders Opsahl i Opsahl Gruppen. Foto: Opsahl Gruppen

Opsahl Gruppen har etablert Opsahlfondet for å bidra med støtte til enkeltpersoner, lag og foreninger som har behov for midler til spesifikke tiltak. Årets søknadsfrist til fondet er 1. september, og søknadene har nå begynt å komme inn, skriver Opsahl Gruppen i en pressemelding onsdag.

Opsahl Gruppen driver med eiendomsutvikling, og står blant annet bak Opsahl Bolig og næringsparken Skullerud Park. I 2017 opprettet Opsahl Gruppen Opsahlfondet, som et sted der privatpersoner, foreninger og andre kan søke midler til sine tiltak.

27 mottakere i 2017

– Vi ønsker å bidra til å gjøre samfunnet litt bedre, forteller daglig leder Anders Opsahl i Opsahl Gruppen.

– Derfor har vi valgt å ta en aktiv rolle i nærmiljøet og støtte opp om lokale lag og foreninger. I tillegg til lokale tiltak støtter vi ideelle organisasjoner og humanitær virksomhet, som Amnesty, Røde Kors og SOS Barnebyer, sier han.

Opsahlfondet har utdeling av midler én gang i året, med søknadsfrist 1. september, og Opsahl Gruppen oppfordrer nå aktører med gode formål til å søke om støtte. Selve søkeprosessen skjer via selskapets nettside, heter det i pressemeldingen.

I 2017 delte Opsahlfondet ut midler til 27 ulike aktører som søkte om støtte til sine tiltak. Blant disse var det flere idrettslag, korps og skoler, skriver Opsahl Gruppen.

Fra LEGO-liga til golf

Blant mottakerne var First LEGO league Oslo, som er en teknologiturnering for ungdom, Grønmo golfklubb med prosjektet «Golf mot rus», samt Norsk Forening for Williams Syndrom, som ønsket støtte til at sine medlemmer kunne reise rundt i nærområdet og underholde med sin musikk på eldrehjem.

– Hvert år er det utrolig mange lag og foreninger med behov for ekstra midler. Vi ønsker fortrinnsvis å støtte tiltak som fremmer aktivitet for barn og unge, være seg idrett, korps, utdanning eller annet, men vi har også valgt å støtte tiltak rettet mot å hjelpe de som har havnet utenfor samfunnet, og tiltak som på ulike vis bidrar til å bedre nærmiljøet, sier Anders Opsahl.