Skisse fra forprosjektet til Dronning Ingrids Hage. Illustrasjon: ACK Arkitekter

BetonmastHæhre, Consto, HENT og Veidekke avvist i konkurranse

Omsorgsbygg har avvist samtlige fire tilbud i konkurransen om bygging av hagebysykehjemmet Dronning Ingrids Hage i Oslo.

Byggeindustrien kunne i april i år skrive at BetonmastHæhre Oslo AS, Consto Øst AS, HENT AS og Veidekke Entreprenør hadde levert tilbud på Omsorgsbygg Oslo KF-prosjektet Dronning Ingrids Hage i bydel Grünerløkka i Oslo.

Nå er det klart at tilbudene fra alle de fire prekvalifiserte entreprenørene har blitt avvist. Kommunikasjonssjef Marte Svenneby bekrefter overfor Byggeindustrien at ingen av tilbyderne nådde opp i anbudskonkurransen.

– Det er helt riktig at de er avvist. Alle fire entreprenører har hver for seg inngitt tilbud med vesentlige avvik fra anskaffelsesdokumentene, sier hun.

Ny konkurranse

Svenneby understreker at selv om konkurransen er avlyst, vil de prekvalifiserte entreprenørene likevel få sjansen til å levere tilbud og være med på å konkurrere om å bygge den planlagte hagebyen.

– Vi hadde en begrenset anbudskonkurranse som vi nå har avlyst, men nå fortsetter vi. Alle er invitert til en ny konkurranse med forhandling, og denne konkurransen har tilbudsfrist tiende august, forteller hun.

På spørsmål om Omsorgsbygg må ta sin del av skylden for at ingen av tilbyderne gikk videre i konkurransen, påpeker kommunikasjonssjefen at alle de fire entreprenørene har gjort forskjellige feil.

– Hadde alle fire misforstått den samme tingen, kunne vi nok tatt på oss større del av skylden her, men det er helt forskjellige avvik, så jeg vil ikke si at det er vi som har gjort noe feil. Jeg tror Omsorgsbygg kan være en krevende byggherre, siden vi har fokus på å være innovative og vi ønsker å ta i bruk løsninger som kanskje ikke finnes fra før av. Men i denne konkurransen hadde vi ganske klare krav, sier Svenneby.

Spesielt sykehjem

Dronning Ingrids Hage er et sykehjem med utforming som en hageby. Det nye sykehjemmet på omtrent 14.000 kvadratmeter, og får 130 beboerrom fordelt på beboergrupper for seks til åtte beboere.

Bygningsvolumene er plassert rundt tre lukkede gårdhager og et gateløp med aktiviteter.

Kostnadsrammen for prosjektet er på 390 millioner kroner pluss merverdiavgift.