Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Statoil går inn i solenergiprosjekt i Brasil

Statoil har kjøpt 40 prosent av et byggeklart solprosjekt i Brasil som skal levere strøm til 160.000 boliger. Det er første gang selskapet satser på solenergi.

Avtalen om prosjektet Apodi, med en kapasitet på 162 megawatt, i Quixeré i delstaten Ceará er inngått med Scatec Solar. De to selskapene eier 40 prosent av prosjektet hver, mens et brasiliansk konsortium eier resten, melder Statoil.

– Statoil supplerer aktivt olje- og gassporteføljen med lønnsomme fornybare energikilder, sier konserndirektør for nye energiløsninger Irene Rummelhoff i Statoil.

I tillegg kjøper Statoil 50 prosent av prosjektselskapet slik at de kan delta i oppbygging og drift av solenergiprosjekter i framtiden. Samlet kjøpspris for solenergiprosjektet og prosjektselskapet er 25 millioner amerikanske dollar, nesten 200 millioner kroner etter dagens kurs.

Byggestart er i oktober. Statoil bidrar med personell og tjenester fra Brasil og Norge. Anlegget kan trolig begynne å levere elektrisitet fra slutten av 2018. Samlet investeringskostnad for prosjektet er anslått til 215 millioner dollar, der Statoils andel er rundt 30 millioner dollar, omkring 240 millioner kroner.